Да преживеем Неговото присъствие всеки ден от живота си

Да преживеем Неговото присъствие всеки ден от живота си

Исус му отговори: Ако Ме обича някой, ще пази учението Ми; и Отец Ми ще го възлюби и Ние ще дойдем при него, и ще направим обиталище у него. –Йоан 14:23

Животът е забързан и изпълнен с неща, които ангажират вниманието ни. Толкова е лесно да се хванем в примката на нашите грижи, задачи и притеснения и да загубим представа за това кое е най-важното.

Има една интересна кратка история в края на евангелието на Лука, втора глава. Тя разказва за това как Мария и Йосиф завели Исус в Ерусалим за Пасхата, когато Той бил на дванадесет години. След като празникът свършил, те си тръгнали за вкъщи, като предполагали, че Той е с тях.
Чудя се колко пъти и ние предполагаме, че Бог е с нас, когато сме се отклонили от пътя и вършим нашите собствени планове?

Ето че стигаме до интересната част. Мария и Йосиф пътували един ден, преди да разберат, че Исус не е с тях и им отнело три дни да Го намерят. Три дни! Посланието тук е следното: по-лесно е да загубим това специално присъствие на Бога, отколкото да си го върнем обратно, веднъж щом сме го изгубили.
Трябва да внимаваме да не изгубим Божието присъствие и да останем в него. Когато правим това, ние караме Бог да се чувства у дома в сърцето ни.

Започваме, като просто сме покорни на Неговото слово. Да се посветим на това да се откажем от поведението, което наранява Бога, е първият знак за духовна зрялост. То показва, че вас ви е грижа за това какво мисли Той.

Означава, че вие избирате да бъдете великодушни към другите хора, учите се да прощавате, не държите сметка за това кой ви е засегнал или обидил и живеете в мир. Когато ние избираме да използваме думите си с цел да благодарим на Бога и да издигаме и насърчаваме другите хора, ще се чувстваме свързани с Него през целия ден.

Молитва

Татко небесен, благодаря Ти, че Си направил моето сърце да бъде Твой дом. Аз се нуждая от присъствието Ти днес, Господи. Помогни ми да Ти отдам почит с мислите и думите си, и да бъда за благословение на хората около мен.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon