Да преодолеем лошите навици

Да преодолеем лошите навици

Не се оставяй да те побеждава злото; а ти побеждавай злото чрез добро. –РИМЛЯНИ 12:21

Когато започнахме нашите взаимоотношения с Христос, ние започнахме едно пътуване, което продължава през целия ни живот. В това пътуване ние се превръщаме в хората, които Бог ни е създал да бъдем. В този процес ние се научаваме как да преодоляваме слабостите си и да живеем чрез Божията сила. Това често означава да се научим как да преодолеем лошите си навици.

Години наред аз имах навика да се разстройвам всеки път, когато нещата не ставаха по моя начин. Може би това не е вашият лош навик. Може би вие клюкарствате или дразните другите, пиете прекалено много кафе или гледате прекалено много телевизия, или харчите пари за неща, от които нямате нужда. Какъвто и да е вашият лош навик, вие можете да го превъзмогнете.

Не бих ви казала, че да преодолееш лош навик е лесно, но Божието желание за нас е да вземем власт над лошите си навици. Той не иска ние да бъдем „управлявани“ от нашите емоции – Той иска ние да бъдем победители.

Преодоляването на лош навик изисква да направим серия от последователни правилни решения. Повечето от нас ще се опитат да се справят с него сами, без помощта на Святия Дух. Но накрая разбираме, че не можем да угодим на Бога, без да допуснем Бог да ни помогне.

В Разширената Библия се говори за Святия Дух, Който винаги „стои до нас“. Той винаги стои до нас, в случай че имате някакъв проблем и имате нужда от малко помощ. Но Той няма просто да дойде без покана. Вие трябва да го помолите за помощ.

В Римляни 12:21 се казва, че ние побеждаваме (преодоляваме) злото с добро. Това е една от най-големите тайни в Божието слово. Много по-лесно е да направим правилния избор, когато се фокусираме върху Бога и нашата победа, вместо да се страхуваме от провал.

Вземете решение днес да ходите по Духа, да преодолеете лошите навици и да живеете като победители!


Молитва

Господи, не искам повече да живея с лошите си навици. Сега правя избор да взема властта, която Си ми дал над изкушенията, които искат да ме владеят. Аз ще следвам Святия Дух, Който ме води към нови и по-добри навици.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon