Да преодолеем страха от недоимък

Да преодолеем страха от недоимък

А моят Бог ще снабди (ще напълни догоре) всяка ваша нужда според Своето богатство в слава в Христос Исус. –ФИЛИПЯНИ 4:19

Един от най-големите страхове, с които хората се сблъскват, е страхът от недоимък. Това е страхът, че вашата нужда няма да бъде задоволена – че ще изчерпате всичките си ресурси и че Бог няма да подейства и да снабди нуждата ви навреме.

Може да бъдете в ситуация на недоимък, в която преди никога не сте били, в отчайваща нужда от финанси или от други ресурси, с които да задоволите основните си нужди. Може би се сблъсквате с емоционален или духовен недостиг. Може би духът на страх ви атакува, като ви казва, че Бог не може да снабди вашите нужди и вие няма да успеете да се справите.

Днес вие трябва да знаете, че врагът е лъжец и че Бог го е грижа за вашата ситуация. Той има план и работи във ваша полза, за да снабди онова, от което се нуждаете, на правилното време. Дори когато изглежда, че нищо не идва към вас, Бог винаги знае как да снабди нуждата ви по чуден начин.

Каквито и да са вашите нужди – финансови, физически, емоционални или духовни – вие не трябва да се страхувате от недостиг. Бог ще снабди за вас, ще ви утеши, ще ви нахрани и ще ви възстанови до място на сила. Доверете се на Неговото снабдяване.


Молитва

Господи, в Твоето Слово се казва, че Ти ще снабдиш всичките ми нужди, за да не се поддавам на страха от недоимък. Аз вярвам, че Ти ме обичаш и че ще подействаш и ще снабдиш моите нужди.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon