Да приемем себе си

Да приемем себе си

Защото Господ изобличава онзи, когото обича, както и бащата – сина, който му е мил. ПРИТЧИ 3:12

Може би сте изпитвали трудност да приемете себе си. Наясно сте с областите, в които ви е необходима промяна. Желаете да бъдете като Исус. И все пак ви е много трудно да се приемете такива, каквито сте. Струва ви се, че това би означавало да приемете и всички ваши слабости, но това не е така. Можем да приемем себе си като чудесно Божие творение и въпреки това да не харесваме всичко, което вършим.

Бог ще ни промени, но ние не можем дори да започнем процеса на промяна, докато въпросът за приемането не бъде решен в личния ни живот. Когато наистина повярваме, че Бог ни обича безусловно такива каквито сме, тогава ще имаме близост с Него и ще сме склонни да приемем Неговото поправление, което е необходимо за истинската промяна.

Промяната изисква корекции. Хората, които не знаят, че са обичани, много трудно приемат корекции. А когато Бог коригира, Той ни дава божествена насока за живота ни. Той ни насочва към по-добри неща, но ако сме несигурни в себе си, ще се чувстваме потиснати от поправката, вместо да я приемем с радост.
Бог не одобрява всички наши действия, но Той ни обича и одобрява като Свои възлюбени деца.


Бъдете търпеливи към себе си. Продължавайте да упорствате и вярвайте, че се променяте всеки ден.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon