Да простиш на Бога

Да простиш на Бога

Затова аз няма да въздържа устата си; ще говоря в утеснението на духа си; ще плача в горестта на душата си [O, Господи]! ЙОВ 7:11

Също като Йов, много хора имат проблем с това да обвиняват Бога за собствените си проблеми. Те са ядосани на Бога! Онези от вас, които никога не са изпитвали това чувство, може да не го разбират. Но онези, които са го преживели, знаят какво е да изпитваш враждебност към Бога, защото са Го обвинявали, че не е снабдил нещо важно в техния живот. Нещата не са се случили по начина, по-който те са ги планирали. Те са вярвали, че Бог е можел да промени нещата, ако е искал, но след като Той не го е направил, те са се чувствали разочаровани и са обвинили Него за своята ситуация.

Ако вие имате такова отношение в себе си, трябва да разберете, че би било невъзможно да имате близко взаимоотношение с някого, на когото сте ядосани. Бог е Този, Който може да ви помогне, така че единственият отговор е да се отървете от греха. Когато сте разочаровани от живота си, тичайте към Бога, а не се отдалечавайте от Него.

Често пъти си мислим, че ако само знаем защото някои конкретни неща са ни се случили, бихме били удовлетворени. Вярвам, че Бог ни казва само това, което ние наистина имаме нужда да знаем, и с което сме готови да се справим и това, което няма да ни нарани, а всъщност ще ни помогне. С Божията помощ, можем да се научим да пускаме и да се отказваме от някои неща и да не се опитваме да разберем всяко нещо в живота ни.


Трябва да дойде време, когато да спрем да живеем в миналото и да питаме защо. Вместо това, можем да се научим как да позволим на Бога да превърне нашите белези в звезди.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon