Да се оплакваме е грях!

Да се оплакваме е грях!

Влезте в портите Му със славословие и в дворовете Му – с хваление; славословете Го и благославяйте името Му. –ПСАЛОМ 100:4

В Ефесяни 4:29 апостол Павел ни наставлява да не използваме никакъв неприличен или мръсен език. По онова време аз не осъзнавах, че това включва и оплакването, но оттогава съм разбрала, че мърморенето и оплакването замърсяват живота ни.

Ясно и просто казано – оплакването е грях! То причинява на хората големи проблеми и унищожава радостта на всички хора, които го слушат.

Трябва да се запитаме колко бързо губим търпение и започваме да се оплакваме, когато сме заседнали в задръстване или когато чакаме на касата на опашка в магазина за хранителни стоки или в търговския център? Колко бързо забелязваме и посочваме всички грешки на приятелите си или на членовете на семейството си? Оплакваме ли се за работата си, когато би трябвало да благодарим на Бога, че изобщо имаме работа?

Най-добрата противоотрова за оплакването е благодарението. Истински благодарните хора не се оплакват. Те са твърде заети да бъдат благодарни за всички добри неща, които имат, така че нямат време да забележат нещата, за които биха могли да се оплакват.

Библията казва, че ние трябва да влизаме в Божите дворове с хваление и благодарение. Вие и аз трябва да си поставим за цел всеки ден да живеем живот на благодарност. Нека да бъдем колкото е възможно по-позитивни и по-благодарни.

Опитайте се вечер, когато си лягате, да размишлявате за всичко, за което трябва да бъдете благодарни. Нека това да бъде първото нещо, което правите сутрин. Благодаря на Бога за „малките неща“ или за нещата, които обикновено приемате за даденост: парко мястото, да се събудите навреме за работа, за храната, за вашето семейство… Не се обезкуражавайте, когато се проваляте, но също така не се предавайте и не се отказвайте. Продължавайте да правите това, докато не развиете нови навици и не започнете да живеете с отношение на благодарност.

Бъдете щедри във вашата благодарност. Това ще направи взаимоотношението ви с Господа по-сладко.

Молитва

Боже, искам да живея с отношение на благодарност като започна сега. Благодаря титолкова много, че ме обичаши ме благославяш. Помогни ми да виждам позитивните неща в живота, за да мога да бъда благодарна за тях.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon