Да се разплетем

Никой, служещ като войник, не се заплита в житейските [цивилни] работи; целта му е да задоволи и да угоди на този, който го е записал като войник. 2 ТИМОТЕЙ 2:4

Случвало ли ви се е да не отделяте време, което да прекарате с Бога, понеже сте много заети с други неща? Във 2 Тимотей 2:4 Павел казва на своето протеже Тимотей, че мъдрият войник избягва да се забърква в неща, които няма да задоволят човека, който го е зачислил. С други думи, Божието дете, което иска да угоди на Бога, държи приоритетите си ясни и отказва да прави неща, които биха могли да го отклонят от това, което е наистина важно.

За да израствате и да сте по-близо до Бога всеки ден, ще трябва да избягвате някои от разсейващите фактори и да не се заплитате се нещата от света. Това може да означава да кажете „не“ на възможност, от която бихте искали да се възползвате, но за която наистина нямате време. Това може да означава да спазвате добри граници и да не се впускате прекалено много в проблемите на другите хора. Важно е да помагаме на хората, но има разлика между богоугодно участие и забъркване в проблеми. Може дори да означава да не се фокусираме толкова върху стреса и грижите, които се появяват всеки ден, защото те със сигурност могат да ни отклонят от Божията воля и цел за живота ни.

Бог ви обича и иска да бъде във взаимоотношения с вас. Не позволявайте на премеждията от света да ви попречат да се наслаждавате на всекидневното общуване с Него.


Не позволявайте на по-малко важните неща да изместят най-важното в живота ви.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon