Да се справим със страха и ужаса

Да се справим със страха и ужаса

ГОСПОД е светлина моя и избавител мой; от кого ще се боя и ужасявам? ГОСПОД е мое прибежище и сила на живота ми; от кого ще се уплаша? –ПСАЛОМ 27:1

Невъзможно е да постигнете съдбата, която Бог е определил за вас, ако позволите мислите ви да бъдат завладяни и победени от страх и ужас. Ужасът е близък роднина на страха и ако му позволите да остане във вашия ум, то това ще ви направи нещастни и ще ограби радостта ви.

Аз преживях чувство на голям страх и ужас, когато планирахме нашето пътуване за Индия, където щяхме да проведем конференция. Бях развълнувана за чудесните възможности там, но всичко, върху което можех да се фокусирам, беше дългия полет и бедността, която съществуваше в тази страна. Но Господ говори на сърцето ми и ми показа, че трябва да преодолея големия си страх, като се фокусирам и пребъдвам в Неговото Слово. Ако си бях позволила да размишлявам само върху негативните аспекти на пътуването, то това щеше да ми отнеме радостта и вълнението, които Бог искаше да преживея.

Големият страх и ужас е капан и вие трябва да бъдете твърдо решени да не попаднете в него. Когато срещу нас дойдат такива неща, които се опитват да ни донесат страх или ужас в душата, като несигурност относно бъдещето или това да се изправим пред нови ситуации или предизвикателства, обърнете на Псалом 27:1, като се молите и изповядате високо на глас: „Господ е моята светлина и моето спасение – от кого ще се страхувам или ужасявам?”


Молитва

Господи, аз декларирам днес, че Ти Си моята светлина и моето спасение. Поради Теб, аз не трябва да се стахувам от нищо в живота си. Аз имам победа в Теб.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon