Да се упражняваме в благодарност

Ще благославям Господа по всяко време, похвала към Него ще бъде винаги в устата ми. –ПСАЛОМ 34:1

Всички ние знаем, че трябва да бъдем благодарни за нашите многобройни благословения. Бог ни казва в Своето Слово да бъдем благодарни и ние знаем от личен опит, че веднъж щом започнем сериозно да хвалим Бога, нашето бреме и проблемите ни изглежда започват по-малко да тежат на плещите ни.

Давид казва: Ще благославям Господа по всяко време, похвала към Него ще бъде винаги в устата ми… Много са неволите на [последователно] праведния; но Господ го избавя от всички тях. (Псалом 34:1,19).

Това е силата на благодарението. Не само че благодарението ни помага да се бъдем освободени, но когато спрем, за да благодарим на Бога за благословенията, на които се радваме в живота си, ние всъщност откриваме повече благословения – дори още повече неща, за които да бъдем благодарни!

Насърчавам ви да отделите време да се упражнявате в това да бъдете благодарни. Има толкова много неща, за които да бъдем благодарни и ние трябва да се фокусираме върху тях – всеки един ден. Имайте предвид съвета на псалмиста:

Влезте в портите Му със славословие
и в дворовете Му – с хваление;
славословете Го и благославяйте името Му
! (Псалом 100:4).

Молитва

Скъпи Господи, силата на благодарението е наистина невероятна. Благодаря, че ме благославяш всеки ден и че работиш в живота ми. Зная, че без Теб аз нямам нищо, така че съм благодарен за добротата, която Си ми показал.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon