Да станете едно означава да се наслаждавате един на друг

Да станете едно означава да се наслаждавате един на друг

Като видят вашето поведение [Вие трябва да чувствате към него всичко, което почитта включва: да го уважавате, да се съобразявате с него, да го почитате – да го удостояват с почит, да го оценявате високо, да сте благодарни и в човешки смисъл да го обожавате, а това означава да му се възхищавате, да го хвалите, да му бъдете посветени, да го обичате дълбоко и да се наслаждавате на съпруга си] в страх и чистота. –1 ПЕТРОВО 3:2

Вие можете да се наслаждавате толкова много на вашия брак, когато започнете да се радвате един на друг. Знаете ли, че Бог не ви е събрал заедно, за да бъдете нещастни? Той не ви е събрал заедно, за да се карате и да спорите, да се заяждате един с друг или да се опитвате да се променяте един друг.

В Библията се казва специфично, че жената трябва да се радва и да се наслаждава на съпруга си, но аз вярвам, че този стих се прилага и за двете страни на брака. Обаче рядко чувам някоя жена да казва: „Знаете ли какво? Аз наистина се радвам и се наслаждавам на моя съпруг”, или някой мъж да казва: „Аз се радвам и се наслаждавам на съпругата ми”.

Но Бог иска в брака ние да се наслаждаваме един на друг. Той иска вие и брачният ви партьор да се смеете и да се забавлявате заедно. Аз разбирам, че невинаги е лесно. Бракът определено си има своите предизвикателства; но въпреки вашите различия, искайте от Бога да ви покаже чудесните неща във вашия брачен партньор. Помолете Го да ви помогне да видите партньора си по начина, по който Той го вижда, защото Той го обича и е умрял за него, точно както и за вас.

Когато имате Божията гледна точка един за друг, радостта просто естествено ще изпълни сърцето ви и вие ще имате способността да се наслаждавате на своя партньор.


Молитва

Господи, аз искам да се наслаждавам на партньора си. Дори когато бракът е труден, помогни ми да намеря радост и да се забавлявам с него, като го виждам по начина, по който Ти го виждаш.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon