Да тичаме в попрището си

Да тичаме в попрището си

Следователно и ние, като сме обиколени от такъв голям облак свидетели, нека отхвърлим всяко бреме и греха, който лесно ни оплита, и с търпение нека тичаме на очертаното пред нас поприще. Евреи 12:1

Ако искаме да бягаме в попрището си, ако искаме да изпълним съдбата си и да изпълняваме Божията воля, е важно да оставим настрана всяка тежест и всеки грях, и да тичаме с търпение. В дните, когато е бил написан този стих, бегачите са подготвяли телата си за състезание, точно както правим и ние днес. Но по време на състезанието те събличали дрехите си, с изключение на набедреника, така че, когато тичат, да не им пречи нищо. Също така те мажели телата си с фини масла.

В нашия християнски живот ние сме призовани да премахнем всичко, което ни пречи да бягаме в попрището, което Бог е поставил пред нас. Важно е да бъдем помазани със Святия Дух (често символизиран с масло), ако искаме да спечелим нашето състезание.


Дяволът има много начини да ни оплете и да ни попречи да живеем в послушание на Божието слово и да имаме близки взаимоотношения с Бога. Има много разсейващи фактори и изисквания към времето ни. Но с Божието ръководство можем да премахнем нещата, които биха ни попречили. Дръжте погледа си върху прицелната точка и се научете да казвате „не“ на нещата, които ви разсейват и ви пречат да разгърнете пълния си потенциал.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon