Да управляваме емоциите си

Господ, твоят Бог, е сред тебе – Силният, Който ще те спаси!  –СОФОНИЯ 3:17

В този живот трябва да се справяме с нашите емоции, това е неизбежно. Докато сме живи, ще преживяваме различни емоционални чувства и реакции и не трябва да отхвърляме тяхното съществуване или да се чувстваме виновни поради тях.

Обаче ние трябва да се научим да управляваме емоциите си. Това става по-лесно, когато разберем, че не можем да им се доверим. Всъщност те могат да бъдат най-големият ни враг. Сатана използва нашите емоции срещу нас, за да ни попречи да ходим по Духа.

Много е важно да знаем, че Господ, нашият Бог, Който живее във всеки един от нас, е мощен. Неговата сила и мощ вътре в нас ни дават силата да победим своите емоции и да бъдем водени от Неговото Слово и от Духа, които никога не се променят, вместо от нашите нестабилни чувства и емоции.

Духовната стабилност и емоционалната зрялост не идват естествено и от само себе си. Трябва да ги искате с цялото си сърце и да бъдете твърдо решени да ги получите. Когато направите емоционалната си стабилност ваш приоритет, Бог е готов да ви помогне да управлявате емоциите си.

Насърчавам ви да вървите по този път днес. Наслаждавайте се на емоционална стабилност и на един радостен и победоносен живот!

Молитва

Господи, аз избирам да търся и да следвам емоционалната стабилност в живота си. Аз не искам да бъда контролиран от емоциите, но искам да се науча да ги управлявам правилно. Благодаря Ти, че живееш в мен и ми помагаш с Твоята голяма сила.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon