Дисциплинираният живот ще ви донесе Божия мир

Първоначално всяко дисциплиниране не носи никаква радост, а изглежда  тежко и болезнено; но след това то принася плод на мир и на праведност за тези, които са възпитавани чрез него… –ЕВРЕИ 12:11

Прекалено много неща се състезават за нашите ограничени ресурси на внимание, енергия и време.

Преди се оплаквах на Бога за моят претоварен график. Виках към Него: „Господи, как може да се очаква от някого да направи всичко това, което аз трябва да направя?”

След това истината ме удари: Аз бях тази, която си прави графика и никой не можеше да го промени освен мен! Аз не можех повече да си прекарвам времето, като си пожелавам нещата да бъдат различни, защото само желанието не би могло да промени нищо. Бог ми показа, че трябва да се дисциплинирам, за да опростя живота си.

Вие също ще трябва да направите това, ако искате животът ви да върви по-бавно. Помолете Святият Дух за помощ. Той може да ви води, като ви покаже какви ангажименти да поемете и кои да откажете.

Първоначално може да ви бъде трудно, особено ако не сте били дисциплинирани в миналото, но наградата от дисциплината и самоконтрола си струват усилията. Библията казва, че дисциплината носи плод на мир. Започнете да дисциплинирате себе си днес и можете да започнете да се наслаждавате на мирния и спокоен живот, който ви очаква и който Бог има за вас.

Молитва

Господи, аз искам да преживея плода на мира от добре дисциплинирания си живот. Когато съм изкушен да поемам прекалено много задължения, помогни ми да забавя темпото и да върша само нещата, които Ти искаш да правя.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon