Добрият Пастир

Добрият Пастир

Аз съм добрият Пастир. Аз познавам Своите овце и Моите Ме познават. (ЙОАН 10:14)

Наша привилегия и право като вярващи хора е да чуваме Бог да ни говори. Той ни учи да различаваме Неговия глас от гласовете на заблудата. Както четем в днешния стих, Той уподобява това разпознаване с инстинкта на овцете, които разпознават гласа на своя пастир.

Ако наистина принадлежим на Бога, ще можем да различаваме Неговия глас от гласовете, които ще се стремят да ни отклонят. Трябва да се научим да изследваме естеството на всяко нещо и да познаваме Божия характер.

Огорчавам се, когато някой ми каже: „Бог ми каза да направя това“, когато е очевидно, че един добър пастир никога няма да им каже да направят подобно нещо. Веднъж един духовен водач каза на моя позната, че двамата са предопределени от Бога да бъдат заедно и да сключат брак. Проблемът беше, че той вече беше женен. За съжаление, тя му повярва и го насърчи да напусне съпругата си, за да бъдат заедно. Това беше нечестиво, глупаво и в никакъв случай не може да бъде Божията воля, тъй като противоречи на Неговото Слово

Хората често питат как могат да бъдат сигурни, че Бог им говори. Ако наистина познаваме Неговия характер, Неговото естество и историята на хората, водени от Него, ще се научим да правим разликата между Неговия глас и гласа на заблудата. Исус казва за своите овце: „Те никога [в никакъв случай] няма да вървят след чужд човек, а ще бягат от него, понеже не познават гласа на чуждите, нито техния повик“ (Йоан 10:5).


БОЖИЕТО СЛОВО ЗА ВАС ДНЕС

Никога не позволявайте на емоциите да ви управляват, особено ако ви водят към нещо, което е противно на Божието слово или характер.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon