Ние всички участваме в доброто войнстване на вярата

Ние всички участваме в доброто войнстване на вярата

Когато минаваш през водите, с тебе ще бъда, и през реките – те няма да те потопят; когато ходиш през огъня, ти няма да се изгориш и пламъкът няма да те опали. –ИСАЯ 43:2

Вярвам, че една от лъжите, с която често се сблъскваме, е че ние сме сами, когато се борим срещу дявола. Дяволът обича да ни изолира и да ни кара да си мислим, че никой друг не преминава през това, през което ние минаваме.

Истината е, че всички ние се борим. Вие не сте единствените, които се изтощават. Вие не сте единствените, които се уморяват да стоят и да се съпротивляват на лъжите на Сатана и дори да се съпротивляват на собствените си чувства.

Аз трябва да се боря в доброто войнстване на вярата точно като вас. И има безброй много други вярващи, които стоят заедно с вас срещу врага. Най-доброто от всичко е, че Бог е с вас във всяка ваша стъпка по пътя. Исая 43:2 ни обещава, че ние ще се справим по време на изпитанията, защото Самият Бог върви с нас. Когато минаваме през водите, няма да потънем и когато ходим през огъня, няма да се изгорим, само защото Той е с нас.

Така че бъдете насърчени. Продължавайте напред. Бог ще ви даде сили и мъдрост за всяка битка, с която се сблъсквате.


Молитва

Господи, благодаря Ти, че Ти Си с мен, както и с всички Твои последователи, които също се борят срещу врага. Аз няма да вярвам на лъжата, която ми казва, че съм сам. Ти Си верен винаги да бъдеш с нас и да ни помагаш, когато се нуждаем от Теб.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon