Доверете се на Бога и вършете добро

Доверете се на Бога и вършете добро

Уповавай на ГОСПОДА (разчитай, довери се и бъди сигурен в Господа) и върши добро; така ще населиш земята и ще се храниш с увереност. –ПСАЛОМ 37:3

Много от нас прекарват прекалено много време, опитвайки се да разберат как да получат благословение за себе си. Хората понякога прекарват целия си живот в опити да постигнат онова, което те смятат за важно, като никога не се доверяват на Бога и не Му позволяват да ги води. Накрая това ги прави депресирани и неудовлетворени.

В Псалом 37:3 се казва: Доверете се на Господа и вършете добро… Бог не ни е създал да бъдем егоисти и да се фокусираме през цялото време върху това как да помогнем на себе си. Той иска ние да сеем добри семена, като търсим начин как да помогнем на другите. А когато вършим добро, ние сме удовлетворени, защото усещането, че сме успели да променим нещо, е чудесно. Това също така отваря вратата на Бог да ви благославя още повече. Доверете се на Бога да донесе правилните благословения в живота ви. Докато чакате да дойде Неговото съвършено време, заемете се с това да помагате на другите. Вие всъщност ще се чувствате облекчени, когато не мислите непрекъснато за себе си.

Докато сте заети да вършите добрите неща, които знаете да правите, Бог със сигурност ще ви благослови и ще посрещне вашите нужди, защото Той е верен.


Молитва

Господи, аз не искам да живея егоистичен и себецентричен живот. Доверявам Ти се да донесеш правилните благословения в живота ми, докато аз съм зает да върша добро, за да благославям и да помагам на онези хора, на които Ти ме водиш да помагам.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon