Да положим доверието си на правилното място

Да положим доверието си на правилното място

Едни се надяват на колесници и се хвалят с тях, а други на коне; но ние ще се надяваме и ще се хвалим с името на Господа, нашия Бог. ПСАЛОМ 20:7

Вярата има много измерения. Но най-прекрасното от тях е доверието! Доверието е нещо, което имаме и ние решаваме какво да правим с него. Ние решаваме на кого или на какво да се доверим.

Къде сте положили вашето доверие? Дали уповавате на работата си, на работодателя си, на банковата си сметка или на приятелите си? Може би разчитате на себе си, на успехите си в миналото, на образованието си, на природните си таланти или на притежанията си. Всички те са временни и подлежат на промяна. Само Господ не се променя. Само Той е Канара, която не може да бъде преместена.

Като Божии деца можем да имаме увереността, че Бог ще ни избави от настоящите проблеми, точно както ни е избавял в миналото. Ето защо трябва да положим доверието си на правилното място и да уповаваме единствено на Бога.

Доверието не се смущава, защото е влязло в Божията почивка. Доверието не се обърква, защото няма нужда да се опира на собственото си разбиране. Доверието не се отказва и не изпада в паника. Доверието вярва, че Бог е добър и че Той прави всяко нещо да съдейства за наше добро!


Изберете да се доверите на Бога. Това ще даде невероятни плодове в живота ви!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon