Докога, Господи?

Докога, Господи?

Но онези, които чакат Господа [които Го очакват, уповават и се надяват на Него], ще обновяват и ще подновяват силата и мощта си; ще вдигнат крилата си и ще се издигнат [близо до Бога] като орли [ще се издигнат към слънцето]; ще тичат и няма да се уморят, ще ходят и няма да изнемогват или да се уморяват. исая 40:31

Да чакаме Бога не означава да не правим нищо, докато очакваме Той да направи всичко вместо нас. За мен това означава да чакам, уповавайки на Бог да ми даде насока, като същевременно Му се доверявам да извърши това, което само Той може. Често, когато съм чакала Бога и съм се доверявала на Него, Той ми е показвал неща, които трябва да коригирам в поведението или отношението си. Виждате ли, Бог не просто иска да промени обстоятелствата ни, но иска да промени и нас.

Когато прекарваме тихо време с Бога, Той ни разкрива неща и ние се освежаваме в Неговото присъствие. Близостта и интимността с Бога е една от най-големите ни привилегии като Негови деца. Колкото повече време прекарваме с Него, толкова повече се преобразяваме в Неговия образ. Изучавайте Божието слово и го приемайте като лично писмо от Него до вас. То едновременно ще ви утешава и поправя. Чакайте Бога с доверчиво, уповаващо сърце и очаквайте всички добри неща, които Той е планирал за вас.


Когато Му се доверявате, Бог ще ви променя малко по малко всеки ден.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon