Дом за Божия Дух

Дом за Божия Дух

Чрез вяра да се всели Христос (да се засели, да обитава, да го направи Неговия постоянен дом) във вашите сърца! (ЕФЕСЯНИ 3:17)

Ако сте новороден християнин, вие вероятно знаете, че Исус живее вътре във вас чрез силата на Святия Дух. Въпросът е дали Бог се чувства удобно във вас? Той чувства ли се у дома с вас? Въпреки че Духът на Бога живее вътре във вас, и други неща също живеят във вас – такива като страх, гняв, ревност или мърморене и оплакване.

Бог веднъж ми даде илюстрация какво е усещането за Него да живее в едно сърце, където обитават мърморене, оплакване и разногласия. Да предположим, че отидете в къщата на ваша приятелка и тя ви каже: „O, влизай. Ще ти направя чаша кафе. Настани се удобно и се чувствай като у дома си.” Тогава вашата приятелка започва да крещи на съпруга си и те двамата крещят и викат гневно, и го правят точно пред вас. Колко удобно бихте се чувствали да присъствате на такъв раздор?

Ако искаме да бъдем уютен и удобен „дом” за Духа на Господа, ние трябва да се откажем от нещата, които ни карат да забравим за Неговото присъствие, или биха могли да Го обидят или засегнат. Ние трябва да спрем да мърморим и да се оплакваме, като не допускаме вътрешна борба и безпокойство вътре в нас, или скрита непростителност.

Вместо това ние трябва да бъдем сигурни, че нашият вътрешен живот се занимава с неща, които са угодни на Бога и почитат Неговото присъствие. Устата ни трябва да бъде пълна с хваление и благодарение. Ние трябва да се събуждаме всеки ден и да казваме вътре в сърцето си: „Добро утро Господи. Аз искам Ти да се чувстваш у дома и да се чувстваш удобно в мен днес.”

Ние всички трябва да си даваме сметка какво се случва в сърцето ни, защото то е обиталището на Бога. Когато преглеждаме и изпитваме вътрешния си живот, ние разглеждаме мястото, където Бог е избрал да направи Своя дом. Нека да се посветим на това да накараме Бог да се чувства удобно в нас.


БОЖИЕТО СЛОВО ЗА ВАС ДНЕС: Уверете се, че сте дом, в който Духът на Господа ще се чувства удобно.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon