Плътски християни или духовни християни

Плътски християни или духовни християни

Понеже и досега сте плътски; защото докато има между вас завист и разпри, не сте ли плътски и не постъпвате ли по човешки? –1 КОРИНТЯНИ 3:3

Има два вида християни и вие трябва да изберете от кой вид ще бъдете. Плътски християнин ли ще бъдете, или духовен християнин?

Плътският християнин е човек, който угажда на хората и се интересува повече от това какво мислят другите, отколкото от това да се покорява на Бога. Той е незрял човек, действа воден от собствените си емоции и прави и казва това, което иска и за което има желание. Той обикновено спори, неудовлетворен е, лесно се засяга и няма мир.

Духовният християнин е човек, който усърдно следва желанията на Святия Дух. Той храни духа си със Словото всеки ден и позволява на Бога да действа във всяка област от живота му. Неговото взаимоотношение с Бога е фокусът на живота му всеки ден от седмицата, а не само по време на църковната служба един път в седмицата.

Ако вече не сте го направили, аз ви насърчавам днес да се посветите изцяло на това да следвате Христос. Позволете на Господа да присъства във всичко, което правите. Ходете в любов, в почтеност, смирение и мир. Разбирайте се с другите хора. Показвайте плода на Духа и се наслаждавайте на Божието благоволение.


Молитва

Господи, аз не искам да бъда плътски християнин, воден винаги от плътта. Вместо това аз искам да бъда воден от Святият Дух, като живея живот, който Ти е угоден. Аз избирам днес да бъда духовен, а не плътски християнин.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon