Бог е единственият дълготраен източник

Бог е единственият дълготраен източник

Наслаждавай се в ГОСПОДА и Той ще ти даде желанията на сърцето ти. –ПСАЛОМ 37:4 (Верен)

Като човешки същества, ние сме създадени от Бога да бъдем щастливи и да се чувстваме добре относно себе си. В интерес на истината, ние трябва да се чувстваме добре относно себе си, или накрая ще развием някакъв вид нездраво, неконтролирано поведение, за да се почувстваме така, както желаем.

Помислете за това. Човек, който е пристрастен към наркотици, вероятно е започнал да ги използва, защото болките му са били толкова силни, че е бил принуден да се отърве от тях, дори и само временно. Същото нещо е вярно и за пиенето или за храната, които използваме като утеха. Ако не получаваме добри чувства отвътре, тогава се опитваме да ги създадем чрез външни средства.

Бог ни е създал по този начин и Той е Единственият, Който може да ни удовлетвори. Когато отидем при нещо друго, различно от Бога, което ни кара да се чувстваме добре относно себе си, ние наистина просто заменяме нещо истинско с евтин заместител.

Каквито и да са вашите емоционални нужди днес, трябва да знаете, че само Бог може да ги посрещне. Той е Единственият дълготраен източник на живота. Отидете при Него днес – Той е Единственият, който може да ви удовлетвори.

Молитва

Господи, аз не искам да си губя времето да търся евтини заместители. Ти си Единственият, който може да ме удовлетвори. Покажи ми как да откривам ежедневно моята истинска наслада и удовлетворение в Теб.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon