Едно добро бреме

Едно добро бреме

Но пак погледни благосклонно към молитвата на слугата си и към молбата му, Господи, Боже мой. Послушай вика и молитвата, с която слугата Ти се моли днес пред Тебе. (3 ЦАРЕ 8:28)

Понякога, докато се молите за другите, ще усетите молитвен или застъпнически товар. Това е нещо, което усещате в сърцето си като важно и неотложно, нужда, за която Бог иска от вас да се молите. Молитвеният товар е нещо, от което не можете да се отърсите. Понякога Бог може да ви проговори и да ви го разясни. Друг път дори не знаете какво е или не го разбирате напълно, само знаете, че трябва да се молите.

Някои хора са призвани да се молят много за определени неща. Съпругът ми се моли много за Америка. Познавам хора, които през цялото време се молят за Израел. Една жена ми каза, че се моли за ветераните, които се връщат от война. Вярвам, че Бог е разпределил всички нужди на хората си. Няма нужда всички да се молим за едно и също нещо, защото така ще останат нужди, за които няма да има кой да се моли. Обърнете внимание на това, което Бог влага в сърцето ви и се молете за него.

Един от начините, по които Бог ни говори, е като ни дава да носим бремето на другите. Когато това се случва, Той иска от нас да се молим за тях. Обръщайте внимание на товара, който Бог ви дава и бъдете верни да се молите, когато Той го влага в сърцето ви.


БОЖИЕТО СЛОВО ЗА ВАС ДНЕС

Когато се молите за другите, помнете, че Бог е вложил в нечие друго сърце да се моли за вас.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon