Справяйте се с предизвикателствата едно по едно

Справяйте се с предизвикателствата едно по едно

Заповядвам ти: бъди силен и смел; да не се плашиш и да не се страхуваш; защото ГОСПОД, твоят Бог, е с тебе, където и да идеш. –ИСУС НАВИН 1:9

Аз силно ви препоръчвам да се изправяте пред предизвикателствата в живота си едно по едно. Ако гледаме прекалено далече в бъдещето, това само би ни затруднило и объркало. Доверието в Бога изисква да вярваме, че Той ще ни даде „ежедневния хляб”. Това означава, че ние обикновено получаваме онова, от което имаме нужда, когато се нуждаем от него, а не преди това.

Понякога предизвикателствата може да изглеждат невъзможни и прекалено трудни, но Бог винаги е с нас. Ние просто трябва да бъдем смели и да приемем силата, която Той ни дава. Запомнете, че Бог ще ви даде благодатта да направите всичко, което трябва да свършите днес, затова е важно по-скоро да се съсредоточите върху това да живеете в момента, отколкото да се притеснявате за утрешния ден.

Този принцип се прилага към много други области в живота – излизане от дългове, почистване и подреждане на къщата, разрешаване на семейни проблеми, дисциплиниране на децата, да ходим навреме на работа или да завършим проект в срок. От каквото и да имате нужда във вашия живот, вие можете да го направите.

Във Филипяни 4:13 се казва, че сте подготвени за всичко и имате сила за всичко, защото Бог ви дава силата. Нищо не е прекалено много за вас, когато Той е на ваша страна.


Молитва

Господи, дори когато предизвикателствата пред мен изглеждат невъзможни, аз зная, че мога да се справя с тях едно по едно, защото Ти си с мен. Аз получавам Твоята сила днес.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon