Поставена ви е задача за изпълнение

Поставена ви е задача за изпълнение

Защото Ти, Господи на Силите, Боже Израилев, откри това на слугата Си: Ще ти съградя дом. Затова слугата Ти намери сърцето си разположено да Ти се помоли с тази молитва. (2 ЦАРЕ 7:27)

Бог понякога ни говори и ни дава „молитвени задачи“. Цар Давид вярваше, че на него му е дадена задачата да построи дом на Бога и той се беше посветил да се моли за това, докато не се случи. За много хора и ситуации се моля само веднъж и това е всичко. Но аз вярвам също така, че Бог ни говори и ни дава задачата да се молим за конкретни хора, докато онова, което Той иска да направи в тях ли за тях не е извършено. Аз съм се молила за един човек буквално двадесет и пет години и ще продължавам да се моля, докато не умра или докато Бог не ме освободи, или човекът не умре, или докато онова, което трябва да се случи, не се случи. Всъщност понякога се изморявам да се моля за този човек, но няма значение как аз се чувствам, аз все още се моля. Зная, че Бог ми е дал тази задача и няма да се откажа! Вярвам, че Бог използва моята молитва, за да оформи съдбата на този човек.

Има други случаи, когато чувствам, че „трябва“ да се моля за някого повече, отколкото го правя, но без значение как се чувствам, аз просто не се сещам за него, когато се моля. Може да се опитвам да се моля, но да нямам желание или да нямам какво толкова да кажа, или това, което казвам, да е сухо и вяло.

Ако Бог ви говори и ви даде задача да се молите за някого или нещо, вие не трябва да се „опитвате“ да изработите в себе си желание да се молите; вие ще го намерите в сърцето си и в ума си и ще ви бъде лесно да се молите. Може да откриете, че се молите за него без дори съзнателно да сте го планирали. Когато някой е в сърцето или в ума ви, повярвайте, че сте чули от Бога и се молете!


БОЖИЕТО СЛОВО ЗА ВАС ДНЕС: Не можете да направите всичко и да го правите добре, така че открийте своята задача и влезте в Божията почивка.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon