Жертвайте се за своя партньор в брака

Жертвайте се за своя партньор в брака

Ако говоря с човешки и ангелски езици, а любов нямам (това мислещо, целенасочено, духовно посвещение, което е вдъхновено от Божията любов за нас и в нас), аз съм станал мед, която звънти, и шумен гонг или кимвал, който дрънка.
–1 КОРИНТЯНИ 13:1

В ранните години от нашия брак Бог трябваше да ме научи, че да обичам истински Дейв означава, че понякога ще трябва да правя жертви. До този момент аз исках всичко да става по моя начин и приличах много на шумния гонг, който се споменава в 1 Коринтяни 13:1.

Любовта е най-висшата форма на зрялост. Тя често изисква да се жертваме за другите. Ако любовта не изисква някакъв вид жертва от наша страна, то ние вероятно изобщо не обичаме другия човек. Ако няма жертва в нашите действия, вероятно ние реагираме на нещо хубаво, което той е направил за нас, или просто се преструваме че сме мили, за да получим някакъв вид контрол над него.

Важно е да разберем, че истинската любов раздава себе си. Така че вашите решения по същество трябва винаги да защитават интереса на партньора ви. Когато правите така, вие давате от себе си.

Божието желание за съпрузите е да се обичат един друг жертвоготовно и безусловно. Това означава, че няма всичко да бъде по вашия начин през цялото време. Но добрата новина е, че когато съпругът и съпругата жертват своите егоистични желания, те ще имат победоносен брак!


Молитва

Господи, аз искам да ходя в истинска любов в моя брак. Аз вземам решение днес да не настоявам винаги нещата да стават по моя начин, а да бъда готова да се жертвам за партньора си.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon