Запазете съвестта си чувствителна

Запазете съвестта си чувствителна

А [Святият] Дух изрично и ясно казва, че във времената, които идват, някои ще отстъпят от вярата… чрез лицемерието на човеци, които лъжат, чиято съвест е прегоряла (обгорена и безчувствена). (1 ТИМОТЕЙ 4:1–2)

Днешните стихове говорят за съвестта на човек, която е „прегоряла” или „обгорена и безчувствена”. Ако една рана е обгорена, то тя става белег и тъканта става безчувствена. Подобно на това, когато човешката съвест стане обгорена, тя става закоравяла и вкоченена, неспособна да почувства това, което трябва да почувства. Години на непокорство и лична болка могат да ни превърнат в закоравели, вместо в чувствителни хора, но чрез Божията благодат ние можем да се променим. Искаме да останем чувствителни към Бога, така че да можем моментално да усетим, когато нараняваме другите хора или не се покоряваме на Бога по някакъв начин.

Помолете Бога за чувствително сърце и съвест, за да можете да усещате Бога и Неговите взаимоотношения с вас. Ако познавате хора, които имат закоравели сърца, поради години на лична болка и или непокорство към Бога, молете се за тях. Прекрасно е да можем веднага да разпознаваме кога нашето поведение не е угодно на Бога. Ние можем да помолим за Неговата прошка и незабавно да променим поведението си. Благодарете на Бога всеки път, когато почувствате, че Той се занимава с вас и продължавайте да работите със Святия Дух, за да поддържа съвестта ви чувствителна към Него. „Татко небесен, аз се моля за себе си и за хората, които обичам и които имат прегоряла, закоравяла, обгорена и безчувствена съвест. Моля се Ти да действаш в нас, за да разчупиш това закоравяване в нас. Моля те направи сърцата ни по-меки към Теб. Дай ни чувствително сърце, което откликва на Твоето водителство, така че да можем веднага да усещаме какво Ти ни казваш и какво искаш да направим. В името на Исус, амин.”


БОЖИЕТО СЛОВО ЗА ВАС ДНЕС: Бъдете твърди във вашето решение, но чувствителни в сърцето си.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon