Идентифицирайте бойното поле

Идентифицирайте бойното поле

Защото оръжията, с които воюваме, не са плътски или физически [оръжия от плът и кръв]… –2 КОРИНТЯНИ 10:4

Знаете ли, че ние сме във война всеки ден? Виждайки цялото страдание около нас, може да си помислим, че битките се случват само външно, но в действителност те се случват вътрешно – на бойното поле в нашия ум.

Когато се провалим в това да идентифицираме бойното поле, ние също така се проваляме в това да разпознаем правилно врага си. Ние имаме склонността да вярваме, че хората, парите, религията или „системата” са нашият проблем. Докато не обновим ума си, ние рискуваме да продължим да вярваме на тези лъжи и да вземаме важни решения, които се основават на измама.

Всеки ден нашият ум е бомбардиран с постоянни потоци от болезнени и тревожни мисли, подозрения, съмнения и страхове. Въпреки че всяко едно от тези неща може да причини поражение и опустошение, ако се хванем за Божията истина, тя може да донесе победа и радост в живота ни.

Вие може да имате някои големи крепости в живота си, които трябва да бъдат съборени. Нека да ви насърча като ви напомня, че Бог е на ваша страна. Ние се намираме във война и нашият ум е бойното поле. Но добрата новина е че Бог се бие на наша страна!


Молитва

Святи Душе, аз не искам да бъда измамен, като пренебрегвам истинската битка, която се случва в ума ми. Дръж ме нащрек, така че да мога да се бия в доброто войнстване. С Теб на моя страна, аз не мога да загубя!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon