Изберете по-добрите мисли и ще имате по-добър живот

Изберете по-добрите мисли и ще имате по-добър живот

Смърт и живот има в силата на езика и онези, които го обичат, ще ядат плодовете му [за смърт или за живот]. –ПРИТЧИ 18:21

В Писанието се казва съвсем ясно, че смъртта и животът са в думите, които говорим. Толкова е важно да се научим да контролираме устата си, но трябва да сме сигурни, че го правим по правилния начин.

Мисля, че някои хора са се опитали да контролират устата си, но не правят нищо относно мислите си. Това е същото като да откъснем само върха на плевела – но освен ако коренът не се изкопае, плевелът винаги израства отново. Никога няма да контролирате устата си, освен ако първо не се научите да контролирате ума си.

Ние често сме изкушени да мислим погрешно, но не трябва да приемаме тези мисли. Ние имаме избор! Можем целенасочено да изберем да мислим правилно, така че след това да можем да изберем да говорим правилно.

Вие можете да изберете животворящите мисли като слушате, четете, мислите и говорите за Бога и Неговото Слово. Онова, което е вътре във вас, ще намери начин да излезе навън, така че когато изпълните ума си с добри, позитивни, силни, животворящи неща от Бога, тогава позитивните, силни и животворящи думи естествено ще ги последват.


Молитва

Святи Душе, аз искам да променя начина, по който мисля, за да мога да говоря животворящи думи. Помогни ми да обновя ума си с Твоето Слово, така че думите, които говоря, да отразяват Теб.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon