Излезте и рискувайте

Излезте и рискувайте

А Исус ги погледна и им каза: За хората това е невъзможно, но за Бога всичко е възможно. Матей 19:26

Срещам много хора, които искат да започнат от точка А в християнския си живот, да мигнат два пъти и да стигнат до точка Я. Много от тях са разочаровани, че не знаят какви са дарбите им или какво Бог ги е призовал да правят с живота си. Някои от тях толкова се страхуват да не се провалят и да не допуснат грешка, че това им пречи да направят крачка напред.

Всички ние имаме неразвит потенциал, но няма да го видим изявен, докато не повярваме, че сме способни да вършим всичко, което Бог казва в Неговото Слово, че можем. Ако не пристъпим с вяра и не сме уверени, че за Него няма невъзможни неща, Той не може да извърши делото, което желае да извърши в нас и да развие потенциала ни. Необходимо е нашето сътрудничество и желание чрез вяра, решителност, послушание и упорита работа, за да развием потенциала, който Бог е вложил в нас.

Само и единствено от нас зависи да бъдем решителни по отношение на себе си. Ако не сме решителни, дяволът ще открадне от нас всичко, което имаме. Насърчавам ви да изявявате потенциала си, като правите нещо с него. Никога няма да откриете на какво сте способни, ако не опитвате различни неща. Не се страхувайте да пристъпите към това, в което вярвате, че Бог ви води. Когато направите крачка напред, вие ще откриете, че сте способни на велики дела.


Бъдете смели, бъдете дръзновени, бъдете всичко, което можете да бъдете!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon