Излезте от матрицата

Излезте от матрицата

Възлюбени, не подражавай на злото, но на доброто. Който върши добро, е от Бога; който върши зло, не е видял (не е разпознал и не е преживял) Бога [не се е радвал на Неговият образ и изобщо не Го познава]. –3 ЙОАН 1:11

Понякога хората в света искат ние да се преобразим и да се променим по техния образ. Думата преобразявам означава „да бъдеш подобен по форма или характер; да се държиш в унисон с преобладаващия модел или обичай.” В Римляни 12:2 се казва: И недейте се съобразява с този свят… А в 3 Йоан 1:11 се казва да не подражаваме на злото, а на добрите неща от Бога.

Хората винаги ще се опитват да ни натикат в техния модел, или матрица, отчасти в резултат на тяхната собствена несигурност. Това ги кара да се чувстват по-добре относно това, което самите те правят, ако могат да накарат някой друг да прави същите неща като тях. Много малко хора имат способността да бъдат себе си и да позволят на всички останали да бъдат себе си. Можете ли да си представите колко хубав би бил светът, ако всички направим това? Ако всеки се чувства сигурен в себе си и остави другите също да бъдат себе си? Тогава ние изобщо няма да се опитваме да се преобразяваме, да се имитираме и да подражаваме един на друг.

Искам да ви насърча днес да повярвате, че можете да бъдете подражатели на Христос и да излезете от моделите на света!


Молитва

Святи Душе, предпази ме от това да изпадна в капана на това да се преобразявам и променям според модела на света. Помогни ми да подражавам на доброто и да живея като Христос.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon