Изповядайте недостатъците си на доверени хора

Изповядайте недостатъците си на доверени хора

Защото няма нещо тайно, което да не стане явно, нито нещо скрито, което да не се узнае и да не излезе наяве. –ЛУКА 8:17

Повечето хора не се чувстват удобно да говорят за недостатъците и слабостите си. Защо не искаме да изваждаме такива неща на светло? Понеже се страхуваме от това какво ще си помислят хората. Ние се страхуваме от това да не бъдем отхвърлени, погрешно разбрани или да не сме обичани от онези хора, които обичаме и ценим, или че те може да имат различно мнение за нас, ако наистина знаят всичко за нас.

Но да изповядате вашите недостатъци е важно за емоционалното ви изцеление. Библията казва, че всички скрити неща накрая ще бъдат разкрити, така че ние трябва да споделяме нашите болки и слабости днес с хората, на които имаме доверие.

Когато аз най-накрая събрах кураж да споделя с някого за сексуалното малтретиране от моето минало, това за мен беше невероятно трудно емоционално. Но сега, когато говоря за моето минало, е все едно че говоря за проблемите на някой друг. Процесът на изповядане на болката и слабостите в моя живот донесе изцеление и възстановяване.

Молете се и питайте Бог да ви покаже на кого можете да се доверите, и тогава се посветете на взаимоотношение на честност и откритост с него. Когато вие си споделяте взаимно, тогава ще донесете Божието изцеление един на друг.


Молитва

Святи Душе, покажи ми кого си поставил в живота ми, с когото да мога да споделям недостатъците, слабостите и болките си. Аз искам да отворя вратата към по-голямо изцеление в моя и в неговия живот.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon