Изправи се лице в лице с истината за себе си

И няма създание, което да не е явно пред Бога; а всичко е голо и разкрито пред очите на Този, пред Когото има да отговаряме. –ЕВРЕИ 4:13

Веднъж някой ме попита как така живея свободна от моето потискащо минало. Отговорът ми е много прост: Бог  ми е дал благодатта и желанието да се изправя пред истината за себе си.

Аз израснах в една гневна и нестабилна атмосфера. Поради моя тремперамент, аз бях гневна и разстроена през по-голямата част от времето. Поради това, че бях разстроена, аз израснах депресирана, разочарована и обезсърчена. Мечтаех си да мога да имам по-добър живот, но моите пожелания не решаваха нито един проблем. Само си загубих времето, докато продължавах да обвинявам лошия произход на семейството си за моите проблеми.

Накрая Бог ми помогна да осъзная, че докато аз не бях отговорна за това, което ми се беше случило и не можех да променя миналото си, аз трябваше да спра с пожеланията и да започна да поемам отговорност за начина, по който живея, продължавайки напред. Аз трябваше да спра да обвинявам другите хора и моите обстоятелства, както и да спра да си намирам извинения. Когато направих това и се доверих на Бога да изцели и да възстанови живота ми, аз се промених. Сега имам мир и радост в живота си.

Вие може би се намирате в същата ситуация. Да се изправите лице в лице с истината за себе си е страшно, но вие не трябва да правите това сами. Всички ваши недостатъци са открити и изложени пред Бога и ако Го попитате за Неговата гледна точка, Той ще ви помогне да се „вземете в ръце“. Поемете отговорност и живейте спокоен живот днес! Не се страхувайте да се изправите пред истината за себе си, а позволете на Бог да ви води към едно ново утре.

Молитва

Святи Душе, имам нужда от Твоята помощ, за да се изправя лице в лице с истината за себе си. Време е да спра да обвинявам миналото си и другите хора за моите проблеми и да се изправя пред тях фронтално със силата на Твоето слово. Помогни ми да поема отговорност и да се променя в положителна посока.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon