Искате ли да чуете още?

Искате ли да чуете още?

Господа, вашия Бог, да следвате, от Него да се боите [да имате страхопочитание към Него], Неговите заповеди да пазите, Неговия глас да слушате, на Него да служите и към Него да се придържате. (ВТОРОЗАКОНИЕ 13:4)

Ако очакваме да чуем какво ни казва Бог, то трябва да слушаме, за да чуем Неговия глас. Ние също така трябва бързо да се подчиняваме, ако искаме да чуваме често гласа Му. Нашата чувствителност към Неговия глас в сърцето ни може да бъде увеличена с покорство и да бъде намалена с непокорство. Непокорството поражда още по-голямо непокорство, а покорството води до повече покорство.

Има някои дни, когато знаем, веднага щом се събудим, че днешният ден ще бъде „плътски ден”. Започваме деня си, чувствайки се мързеливи и се инатим, притеснени и докачливи. Първата ни мисъл е: Искам днес всички да ме оставят на мира. Аз няма да чистя къщата, отивам на пазар. Няма да пазя диета днес. Ще ям каквото си искам през целия ден – и не искам никой да ми казва нищо за това.

В такива дни ние трябва да вземем решение. Можем или да последваме тези чувства, или да се молим: „Господи, моля Те, помогни ми – и го направи бързо!” Нашите чувства могат да се покорят под властта на Исус Христос, ако ние просто Го помолим да ни помогне да оправим отношението си.

Аз знам всичко за плътските дни; знам, че можем да започнем като действаме неправилно и после да стане още по-зле. Изглежда, че веднъж щом се отдадем на егоистичните ни мотиви и следваме плътта си, пропадаме все по-надолу и по-надолу през остатъка от деня. Но всеки път щом се подчиним на съвестта си, ние разширяваме прозореца, който Бог може да използва, за да ни води с Неговия Дух. Всеки път, когато се подчиняваме на Божия глас, това внася повече светлина за следващия път. Веднъж щом познаем радостта от това да следваме Бога, ние няма да искаме да живеем без нея.


БОЖИЕТО СЛОВО ЗА ВАС ДНЕС: Не си позволявайте да имате „плътски ден” днес.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon