Истината ще ви освободи

Истината ще ви освободи

И ще познаете истината и истината ще ви освободи. –ЙОАН 8:32

Всъщност ние не можем да се движим напред повече от това, което мислим и вярваме, че е истина.

Много хора днес дори не си правят труда да се замислят рационално за това в какво вярват и накрая изграждат целия си живот върху вярвания, които просто не са верни. Каквото казват новините в медиите, някоя знаменитост или група приятели, това изведнъж става „истината“ за тях.

Да вярвате в това, което другите казват, вместо да изучавате Божието слово за себе си, всъщност ще ви ограничи и дори ще ви попречи да направите онова, за което Бог ви е създал. Но ако поддържате истината, ако я прегърнете и изградите живота си на нея, вие ще успеете във всяко начинание.

Ако искате да сте наясно каква е Божията истина, трябва да направите общуването си с Него приоритет в ежедневния си график. Не мога да наблегна достатъчно силно колко жизнено важно е да общувате с Него редовно чрез молитва, да четете Неговото Слово, да Го хвалите и да Му се покланяте, или просто да разпознавате и да признавате Неговото присъствие и водителство през целия ден.

Когато познавате Бога, вие познавате Истината. Ако живеете според Неговата истина, ще имате мир, свобода и радост в живота си.


Молитва

Господи, аз не искам да се ограничавам от моите мисли и вярвания, за това какво е истина. Ти си единственият източник на истина. Докато прекарвам време, общувайки с теб, покажи ми и ме води в Твоята истина.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon