Истинско удовлетворение

А Той отговори: „Писано е: не само с хляб ще живее човек, и не само с хляб ще се поддържа и подкрепя, но с всяко слово, което излиза от Божиите уста“. МАТЕЙ 4:4

Не мисля, че има нещо по-хубаво от това просто да бъдеш доволен. Да се събудиш сутрин и да си помислиш: Животът е хубав; слава на Бога, доволен съм, а вечер да си лягаш все така доволен. Това означава наистина изобилен живот. От друга страна, не мисля, че има нещо по-лошо от това да живееш постоянно в неудовлетворение.

Ето една проверка на духовната реалност: Без значение какво притежавате, къде ходите или какво правите, нищо не може да ви даде истинско удовлетворение освен близкото, лично, интимно присъствие на Бога. Парите, пътуванията, ваканциите, дрехите, новите възможности, новите мебели и къщи, както и женитбата и раждането на деца са все неща, които могат да ни дадат известна степен на щастие. Но никога няма да бъдем трайно, постоянно удовлетворени, ако търсим неща, които да притежаваме или да правим, за да можем да запълним празнотата вътре в нас.

Има много нещастни вярващи, които водят непълноценен живот, защото търсят погрешното нещо! Не пропускайте да имате близки, интимни взаимоотношения с Бога, защото търсите дара, а не Дарителя.


Нещата от света не могат да ви удовлетворят истински. Винаги гледайте първо към Бога и Той ще удовлетвори желанията на сърцето ви.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon