Истинско щастие

Истинско щастие

Във всичко ви показах, че като се трудите така, трябва да помагате на немощните и да помните думите на Господ Исус, както Той е казал: По-блажено е да дава човек, отколкото да получава. –ДЕЯНИЯ 20:35

Преди години нямах никаква престава колко сериозно се отнася Бог към това да даваме на другите хора. Аз тогава живеех егоистичен живот, в който поставях себе си на първо място. Борих се и постоянно се стремях да открия щастие за себе си, но накрая винаги бях изтощена, стресирана и определено нещастна.

Обаче Бог ме научи едно-две неща за истинското щастие. Веднъж щом разбрах, че щастието е вторичен продукт от това да направиш нещо добро за другите хора, аз започнах да усвоявам този начин на живот, в който целенасочено търсех как да помагам на хората – всеки ден.

В Библията се казва, в Деяния 20:35: Във всичко ви показах, че като се трудите така, трябва да помагате на немощните и да помните думите на Господ Исус, както Той е казал: По-блажено е да дава човек, отколкото да получава.

Това е удивително. Даването носи повече щастие от получаването? На повърхността това няма голям смисъл. Ние живеем в един свят и в една култура, които са обсебени от получаването. Толкова често ние гледаме хората, които имат много неща, и си мислим: Те трябва да са наистина щастливи.

Но истинското щастие идва от начин на живот на даване на другите хора. Сега, това не означава, че трябва да раздавате милиони. Всичко, което Бог иска е да давате това, което имате.

Никога не искам да бъда такъв човек, който просто казва: „Ами аз правя достатъчно. Удовлетворен съм.“ В действителност това никога няма да ни донесе удовлетворение. Не, искам да помогна на възможно най-много хора.

Открийте днес на кого можете да дадете. Без значение колко голям или малък е вашият подарък, дали са пари, време или насърчение, просто давайте това, което имате. Преживейте истинското щастие, което идва от даването.


Молитва

Господи, зная че истинското щастие идва от даването, а не от получаването. Искам да живея живот на истинско щастие, което идва от това да забравя за моите егоистични желания и да търся да дам на онези около мен.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon