Исус, вашият Княз на мир

Исус, вашият Княз на мир

Мир ви оставям; Моя [собствен] мир ви давам и ви завещавам. Аз не ви давам, както светът дава. Да не се смущава сърцето ви, нито да се бои. [Спрете да позволявате на себе си да бъдете развълнувани и объркани, и обезпокоени; и не позволявайте на себе си да се страхувате и да се плашите, и да бъдете малодушни и несигурни.] ЙОАН 14:27

Когато сме подложени на голям стрес, ние обикновено се опитваме да елиминираме нещата, които ни създават проблеми. Но източникът на стрес наистина не са нашите трудности, обстоятелства и ситуации. Стресът идва, когато подхождаме към проблемите от светска гледната точка, вместо от гледната точка на вярата ни в Исус Христос, Князът на мира.

Кръвта на Исус ни донесе мир. Мирът е нашият дар от Него, но ние трябва да искаме да променим подхода си към живота. Ние не можем да бъдем разтревожени, притеснени, изнервени, огорчени, да се караме и да се обиждаме, да бъдем непреклонни или да имаме легалистично отношение, и същевременно да се наслаждаваме на Божият мир.

Въпреки че ние може да имаме проблеми, които ни притесняват и с които трябва да се справяме, ние можем да имаме мира на Исус, защото Той победи света и лиши света от неговата сила да ни навреди (Йоан 16:33). Той ни остави със силата да „спрем да позволяваме” на себе си „да бъдем объркани и обезпокоени”! Мирът е на наше разположение; всичко, което трябва да направим, е да го изберем!


Князът на мира, Исус, Който живее в онези, които са Го приели, знае и ще ни открие специфичните действия, които трябва да направим във всяка ситуация, за да ни доведе до мира.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon