Исус и нашите емоции

Исус и нашите емоции

Защото нямаме такъв първосвещеник, който да не може да ни разбира и да състрадава с нас в нашите слабости и немощи, и в нашата склонност към изкушение, а имаме Един, Който е бил във всичко изкушен като нас, но пак е без грях. ЕВРЕИ 4:15

Според автора на Посланието към евреите, Исус е изпитал всяка една емоция и е изстрадал с всяко чувство, което вие и аз изпитваме, но без да съгреши. Той не съгреши, понеже не се поддаде на никакви грешни емоции. Той познаваше Божието слово във всяка област на живота, защото прекара години в изучаването му, преди да започне Своето служение. Вие и аз никога няма да можем да кажем „не“ на чувствата си, ако не познаваме в дълбочина Божието слово.

Когато някой ме нарани и се почувствам ядосана или разстроена, аз се моля: „Исусе, толкова се радвам, че разбираш какво чувствам в момента и че не ме осъждаш за това, че се чувствам по този начин. Не искам да давам воля на емоциите си. Помогни ми да простя на онези, които са ме онеправдали, а не да ги пренебрегвам, да ги избягвам или да се опитвам да им се отплатя за злото, което са ми причинили.”

Без значение кога и как идва изкушението, Бог ни е дал възможност да му устоим. Но трябва да познаваме Неговото Слово и да разчитаме на Него за помощ. Ние не можем да го направим със собствените си сили; Неговото Слово и Святият Дух са тези, които ни позволяват да устоим на изкушението! Не е погрешно да се чувстваме изкушени, но е погрешно, ако се поддадем на изкушението.


Управлявайте своите емоции – не се оставяйте да ви управляват те!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon