Казвайте това, което казва Бог

Казвайте това, което казва Бог

Тази книга на закона да не се отдалечава от устата ти; а да размишляваш върху нея денем и нощем, за да постъпваш внимателно според всичко, каквото е написано в нея, защото тогава ще сполучиш в пътя си и тогава ще имаш добър успех. –ИСУС НАВИН 1:8

Бог ни казва, че колкото повече време прекарваме в размишление върху Неговото Слово и в говорене на Словото, толкова повече ще виждаме ползата в ежедневието си и ще имаме още по-близко взаимоотношение с Него. Той дори обещава, че ние ще бъдем благоденстващи и успешни! (Вж. Исус Навин 1:8.)

Аз мога да свидетелствам за това, защото съм преминала през много изпитания и дори през опустошителни времена, като съм вярвала и съм изповядвала Божието слово върху живота си.
Има нещо много силно, което се случва, когато изговаряме Неговото Слово на глас. Това е начинът, по който се учим целенасочено да мислим правилни мисли, особено когато правим лична изповед на вяра.

Чудесно е да четете Словото и да го приемате в сърцето си, но когато го изповядате на глас, вие активно взаимодействате с това, което Бог казва, и то освобождава силата си в живота ви.
Насърчавам ви да прекарате време в четене и размишляване върху Божието слово, като съобразявате мислите си с него. Но също така ви приканвам да говорите Словото. Вие можете да вземете решение да работите за промяна на живота си като казвате това, което Бог казва. Четете Неговото Слово и го изговаряйте върху вашите обстоятелства днес.


Молитва

Господи, аз искам да освободя пълната сила на Твоето Слово в моя живот. Заедно с четенето и размишляването върху Словото, днес аз избирам да го говоря върху живота си.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon