Каква е Божията любов?

Каква е Божията любов?

Като ни е предопределил (отредил е и е планирал с любов за нас) да Му бъдем осиновени (да се разкрием) като Негови собствени деца чрез Исус Христос, по благоволението на Своята воля [защото това Го радва и е било Неговото намерение]. –ЕФЕСЯНИ 1:5

Защо Бог ни обича, след като сме толкова несъвършени? Защото Той иска – това Му носи радост. Такава е Неговата същност – да ни обича, без значение колко грешни може да са нашите действия.

Бог побеждава злото с добро (вж. Римляни 12:21). Той прави това, като излива Своята безкрайна благодат върху нас, така че когато съгрешим, Неговата благодат става по-голяма от нашия грях. И също както не е възможно за Бога да не обича, така и не е възможно ние да направим нещо, което да Го накара да не ни обича.

Бог обича, понеже това е Неговата природа. Той е любов (вж. 1 Йоан 4:8). Той може да не обича всичко, което правим, но винаги обича нас. Божията любов е силата, която прощава нашите грехове, изцелява нашите емоционални рани и възстановява нашето съкрушено сърце (вж. Псалом 147:3).

Божията любов е безусловна; тя се основава на Него, а не на нас! Веднъж щом осъзнаете, че Бог ви обича, независимо от това какви сте или какво сте направили, можете да преживеете невероятен пробив. Може да престанете да се опитвате да спечелите Неговата любов и просто да я приемете и да ѝ се наслаждавате.


Молитва

Господи, Твоята любов е невероятна. Когато се фокусирам върху Твоята любов, аз си припомням, че тя се основава на Твоята доброта, а не на моите действия. Помогни ми да приема Твоята любов към мен.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon