Какво да направим?

Какво да направим?

Да не ни дотяга да вършим добро, защото своевременно ще пожънем благословения, ако не се отказваме. ¬–ГАЛАТЯНИ 6:9

В света, в който живеем, ние ще имаме всякакви проблеми, притеснения, тревоги и трудности. Просто такъв е животът. Така че, като знаем това, какво да направим?

Ние трябва да останем твърди и да устоим. С други думи, отговорът е никога да не се предаваме! Без значение какво се случва в живота ни, победата е в това да не се предаваме.

Като имаме предвид, че в по време на най-голямото ни страдание, Святият Дух вероятно изработва най-голямото си дело вътре в нас. Той не се влияе от обстоятелствата. И ако ние с теб наистина Му се доверяваме, не би трябвало и ние да се влияем! Той не е в живота ни само за добрите времена, но също така и за трудните времена, през които преминаваме.

Той ще ни води и ще можем да преминем през всичко, ако просто се държим и Го следваме. Това означава да бъдем усърдни в молитва, непреклонни в нашата решителност, непоколебими във вяра и твърдо решени да стоим здраво на Божието слово и Неговите обещания за нас.

Толкова много пъти ние можем да бъдем отклонени от това колко бавно вървят нещата. В същност, врагът ни обича да ни посочва това! Но запомнете, това е времето когато Бог може би прави някои от Неговите най-големи дела. Виждате ли, не става въпрос само за вас и за мен. Божието действие в нас е подготовка за работата, която Той иска да върши чрез нас!

Знам че понякога животът може да бъде труден. Но също така знам, че Бог ще ни помогне, ако ние останем непоколебими. Да стоим върху стиха от Галатяни 6:9: Нека да не ни дотяга да вършим добро. Защото своевременно ще пожънем благословения, ако не се отказваме.

Така че нека да ви попитам отново същия въпрос: Какво да направим? Моят отговор е никога да не се отказваме! Какъв е вашият отговор?

Молитва

Господи, вярвам че ти работиш в живота ми, дори по време на трудните периоди в живота ми. Аз избирам днес да остана твърд и никога да не се предавам в знак на покорство към Теб.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon