Както си повярвал, така нека ти бъде

Както си повярвал, така нека ти бъде

Тогава Исус каза на стотника: Иди си; както си повярвал, така нека ти бъде. И слугата оздравя в същия час. –МАТЕЙ 8:13

Преди много години аз бях изключително негативна, поради опустошителната злоупотреба, която се беше случила в моето минало. В резултат на това аз очаквах хората да ме нараняват и те го правеха. Очаквах хората да бъдат нечестни и непочтени, и те бяха такива. Страхувах се да повярвам, че изобщо нещо добро може да се случи.

Мислех си, че защитавам себе си от това да не бъда наранена, като не очаквах да се случи нищо добро. Но когато аз наистина започнах да изучавам Словото и да се доверявам на Бога да възстанови живота ми, аз започнах да осъзнавам, че цялото ми негативно отношение трябва да си отиде.

В Матей 8:13 Исус казва, че в живота ни ще стане това, което сме повярвали.

Аз вярвах, че всичко е негативно, така че съвсем естествено беше много негативни неща да ми се случват. Реших, че искам позитивни неща да ми се случват, така че започнах да поставям вярата си в Бога, като вярвах, че Той ще извърши позитивни неща в живота ми, и след време получих позитивни резултати!

Преживявате ли постоянно негативни неща и чудите ли се защо? Може би трябва да започнете да вярвате различни неща. Започнето да се доверявате на Бога и да вярвате най-доброто за себе си. След това гледайте как Той изработва нещата за вас според вашата вяра.


Молитва

Святи Душе, искам да се отърва от цялото ми негативно отношение и да започна да вярвам за по-добри неща. Помогни ми да разпаля вярата си, като твърдо вярвам, че Ти можеш да извършиш чудесни неща в живота ми.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon