Как да пътуваме гладко по пътя

Как да пътуваме гладко по пътя

Той запазва истинска мъдрост за праведните, щит е за ходещите в незлобие, за да защитава пътищата на правосъдието и да пази пътя на светиите Си. Тогава ще разбереш правда, правосъдие, правдивост, да! И всеки добър път. –ПРИТЧИ 2:7-9

Вървейки по пътя на живота, ние срещаме духовни „знаци”. За да останем под Божията защита, ще трябва да се покорим на тези знаци, които ни казват, че трябва да Му се доверим и да не се тревожим. Не се страхувайте; имайте кураж. Ако обърнете внимание на тези знаци, ще откриете, че е лесно да стоите на правия път и посока. Ще преживеете защитата, мира и радостта, които само Бог може да ви даде.

Обаче ако пропуснете да вземете под внимание знаците, вие може да забележите, че пътят изглежда малко по-неравен от обикновено и вие не сте толкова уверени в своите способности, колкото сте били преди. Може да станете нетърпеливи и изнервени относно неизвестните неща, които ви очакват зад ъгъла, и дори да се отклоните от пътя.

Вие и аз не трябва да се притесняваме и да се тревожим, защото Бог иска да пази нашите пътеки и да ни закриля по пътя. Защо да губим време да пренебрегваме Неговите знаци и да ставаме неспокойни и разтревожени, когато това няма да разреши нито един проблем?

Имайте отношение на покорство и когато видите Неговите знаци, следвайте ги. Когато следвате Неговите инструкции, вие винаги ще пристигате в безопасност до мястото, за което сте тръгнали.


Молитва

Святи Душе, помогни ми да видя духовните знаци, които си поставил за мен по пътя на живота. Когато ги видя, аз ще им се покоря и ще Те следвам в безопасност през живота си.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon