Как Мога Да Се Променя?

Как мога да се променя?

Не се съобразявайте с този свят (с този век), [като се съобразявате с неговите външни, повърхностни обичаи], но се преобразявайте (променяйте) чрез [цялостно] обновяване на ума си… Римляни 12:2

Промяната не идва чрез борба, човешки усилия, разочарование, омраза към себе си, отхвърляне на себе си, вина, тревоги или дела на плътта. Ние сме нови създания в Христос (2 Коринтяни 5:17) и като такива всички искаме да угодим на Бога. Искаме да бъдем такива, каквито Той иска да бъдем и да се държим така, както Той иска да се държим, но за да се случи това, трябва да се научим да мислим Неговите мисли.

Промяната в живота ви идва в резултат на обновяването на ума чрез Божието слово. Когато се съгласите с Бога и наистина повярвате, че Неговото слово е истина, то постепенно започва да се проявява във вас. Започвате да мислите по различен начин, да говорите по различен начин и накрая да действате по различен начин. Това е процес, който се развива на етапи, но докато той се случва, все още можете да имате нагласата: „Добре съм и продължавам напред!“

Наслаждавайте се на себе си, докато се променяте. Наслаждавайте се на мястото, където се намирате по пътя към целта. Наслаждавайте се на пътуването! Не губете настоящето в опити да се втурнете в бъдещето. Отпуснете се. Оставете Бог да бъде Бог. Престанете да бъдете толкова строги към себе си. Промяната идва малко по малко, но в този процес вие се приближавате до Него всеки ден.


Можем да дойдем при Исус точно такива, каквито сме. Той ни приема каквито сме и ни прави такива, каквито трябва да бъдем.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon