Ключът към изкореняване на плановете на дявола

Ключът към изкореняване на плановете на дявола

Съпротивете му се, като стоите твърди във вярата [срещу неговите атаки – вкоренени, установени, силни, непоклатими и решителни], като знаете, че същите (идентични) страдания се понасят и от братята ви (цялото тяло Христово) по целия свят. –1 ПЕТРОВО 5:9

Ако искате да получите големите и мощни неща, които Бог има за вас, тогава трябва да стигнете до корена на вашия негативен начин на мислене и да се справите с него. Защото, докато не премахнете тези корени, те ще продължат да произвеждат отново и отново лоши плодове.

Твърде често ние прекарваме живота си, опитвайки се да се справим с лошите плодове на нашето поведение, но никога не копаем достатъчно дълбоко, за да стигнем до корена на проблема.

Да копаем дълбоко, за да стигнем до лошия корен, е болезнено, но това е единственият ефективен начин да се погрижим за проблема. Ние можем или да изстрадаме болката от промяната, като направим правилното нещо, или да следваме плана на дявола и да страдаме с болката от това да си останем същите. Неговата цел е да ви държи заседнали във вашите стари навици завинаги.

Петър ни казва да бъдем спокойни и сдържани, като се съпротивляваме на дявола и на неговите атаки (вж. 1 Петрово 5:8-9). Вие трябва да решите дали искате болката, която ще ви заведе до една нова област на слава, или искате да запазите старата си болка и лошите плодове, които тя носи в живота ви.

Съпротивете се на дявола днес и следвайте Святия Дух, който ще ви насочва да вървите по Божия план за живота ви.


Молитва

Господи, имам нужда от Твоята помощ, за да се съпротивлявам на плановете на дявола. Зная, че да изкоренявам лошите корени е болезнено, но ако това ще ме доведе по-близо до Теб, аз искам да го направя. Подкрепяй ме и ми давай сили, докато се противопоставям на дявола и подчинявам себе си, за да Те следвам.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon