Когато е трудно да се молим за другите

Когато е трудно да се молим за другите

Молете се за благословението и за щастието на онези, които ви проклинат, молете се за Божието благословение (благоволение) върху онези, които злоупотребяват с вас [които ви хулят, упрекват, пренебрегват и своеволно ви унижават и злоупотребяват с вас]. –ЛУКА 6:28

Как реагирате, когато някой нарани чувствата ви? Позволявате ли му да ограби радостта ви? Или да изкара емоциите ви извън контрол?

В Лука 6:28 се казва какво трябва да направим, когато хората ни нараняват: Ние трябва да се молим за тях и да ги благославяме.

На нас не ни идва естествено да се молим за щастието на онези, които ни проклинат. Но Божията мъдрост е по-голяма и стои по-високо от нашата, така че, въпреки че не ви се струва „редно”, това е правилното нещо, което трябва да направим. И аз съм готова да го направя в покорство и да кажа: „Господи, не чувствам, че трябва да благославям хората, които ме нараняват, но искам да се моля чрез вяра Ти да го направиш така или иначе, защото Ти ми казваш да ги благославям с Твоето присъствие”.

Да изберем да се молим за тях е едно от най-трудните неща, които Бог ни казва да правим, особено ако вярваме, че онзи, който ни е наранил, греши, не е прав и не заслужава да му бъде простено.

Но Бог ни инструктира да практикуваме простителност. И когато изберем да следваме пътя на прошката, ние ще преживеем мира и радостта, които идват чрез покорство на Божието слово. Когато се покорите на Бога, Той може да ви помогне да преодолеете болката от обидата и да се наслаждавате повече на живота.


Молитва

Господи, трудно е, но аз се моля за онези, които са ме наранили и Те моля да ги благословиш. Помогни ми да пусна болката и да им простя.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon