Да премахнем всичко, което отвлича вниманието ни

Да премахнем всичко, което отвлича вниманието ни

Но първо търсете Неговото царство и Неговата правда; и всичко това ще ви се прибави. –МАТЕЙ 6:33

Едно от лукавите оръжия на Сатана е отвличането на вниманието ни. Той знае, че ако вниманието ни бъде насочено към светските грижи, то тогава ние ще започнем да пренебрегваме времето си с Бога.

За да можем да останем верни на Бога и да бъдем в близко взаимоотношение с Него, понякога Бог иска да премахне нещата, които ни отвличат вниманието и ни отделят от Него, дори това да ни заболи.

Например, ако нашата кариера или желание за пари, или за висок социален стандарт са по-важни за нас, отколкото това да угодим на Бога, то ние трябва да си подредим приоритетите правилно. Или може би някакво взаимоотношение ви пречи да прекарвате време с Бога и вие търсите вниманието на този човек и неговото одобрение повече от Божието. В крайна сметка всяка ситуация или желание в живота ни, което ни пречи да бъдем водени от Святия Дух или да живеем за Бога, е нездравословно разсейване, което не е добро за нас.

Бог иска ние да се вълнуваме от Святия Дух, а не от нещата, които отвличат вниманието ни. Така че днес отхвърлете всичко, което ви разсейва в живота и целенасочено се фокусирайте върху Бога. Когато търсите Бога с цялото си сърце, вие ще Го намерите. Той винаги е там и ви чака.


Молитва

Господи, аз Те моля да ми помогнеш да премахна всичко, което отвлича вниманието ми от Теб в моя живот, дори това да ме заболи. Помогни ми да Те търся над всичко друго и да бъда воден от Святия Дух в ежедневието си. Аз искам да живея за Теб!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon