Колко пъти трябва да се моля?

Колко пъти трябва да се моля?

Искайте и ще ви се даде; търсете и ще намерите; хлопайте [с уважение] и [вратата] ще ви се отвори; защото всеки, който иска, получава; който търси, намира; и на този, който хлопа, ще се отвори. МАТЕЙ 7:7–8

Не вярвам, че можем да си изработим някакви строги правила по въпроса – Колко често да се молим за едно и също нещо? Но си мисля, че има някакви насоки, които да приложим, за да си помогнем да имаме още по-голяма увереност в силата на молитвата.

Ако децата ми имат нужда от нещо, аз искам те да ми се доверят, че ще направя това, което са ме помолили. Не бих имала нищо напротив и дори може да ми хареса, ако те от време на време казват: „Еха, мамо, с нетърпение очаквам онези нови обувки”. Това изявление би ми показало, че те вярват в това, че ще направя онова, което съм им обещала. Те всъщност биха ми напомнили за моето обещание, но по този начин не биха поставили под въпрос моята почтеност.

Вярвам, че понякога, когато молим Бога за едни и същи неща отново и отново, това е знак за съмнение и неверие, а не на вяра и устояване.

Когато моля Бога за нещо в молитва и това искане дойде в моя ум по-късно, аз говоря с Него за това отново. Но когато го направя, аз се въздържам да Го моля за същото нещо, защото изглежда, че мисля, че Той не ме е чул първия път. Аз благодаря на Бога, че Той работи върху ситуацията, за която съм се помолила преди и очаквам Той да направи това, което е най-добро за нея.


Вярната, постоянна молитва изгражда дори още повече вяра и увереност в нас, когато ние продължаваме да се молим.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon