Коренът на отхвърлянето

Коренът на отхвърлянето

Нека Христос чрез вашата вяра [действително] да се всели (да се установи, да пребъде, да направи Своя постоянен дом) в сърцето ви! Нека бъдете вкоренени дълбоко в любовта и да се основавате здраво на нея. ЕФЕСЯНИ 3:17

Отхвърлянето започва като семе, което се посажда в живота ни когато преживяваме различни трудности. Бог ни обича и ни приема, но дяволът краде тази истина от нас, като ни кара да мислим, че сме недостойни, затова се чувстваме отхвърлени и необичани. Когато това се случи, то се отразява на всяка област от живота ни. Това семе се превръща в дърво с много клони, които дават лош плод.

Това, в което сте вкоренени, ще определи плодовете в живота ви – добри или лоши. Ако сте вкоренени в отхвърляне, злоупотреба, срам, вина или лоша представа за себе си, ако сте вкоренени в мисълта, че нещо не е наред с вас, вашето „дърво“ ще ражда депресия, негативизъм, неувереност, гняв, враждебност, контролиращ дух, осъждане, омраза и самосъжаление. Ако сте вкоренени в Исус и в Неговата любов, тогава можете да се отпуснете и да знаете, че сте обичани и ценени. Можете да знаете, че Бог ви вижда като праведни чрез вярата ви в Исус.

Всички области от живота ви, които не са в ред, могат да бъдат помирени чрез Исус и делото, което Той е извършил на кръста. Бог го извърши за мен, Той може да го извърши и за вас.


Ето добрата новина – можете да бъдете освободени от силата на отхвърлянето!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon