Котва на надеждата

Котва на надеждата

Надеждата, която имаме за душата като здрава и непоколебима котва, която прониква в Присъствието, което е вътре зад завесата. –ЕВРЕИ 6:19

Всички ние минаваме през време на трудности и изпитания в живота си и подобно на кораб в буря, ние имаме нужда от помощ, за да останем стабилни. Един кораб има нужда от котва, за да му помогне да остане стабилен, а в Библията се казва, че надеждата е котвата за нашата душа.

Когато вие и аз основаваме надеждата си изцяло и твърдо на Бога и на Неговото Слово, ние може да чувстваме вятъра и вълните, но накрая няма да бъдем поклатени. По време на бурята, надеждата ни дава способността да видим нещата такива, каквито са и все още да бъдем уверени, че идва нещо по-добро. Това прави надеждата много мощно и важно качество за вас и за мен, което да притежаваме, особено по време на трудности и проблеми. Всъщност аз вярвам, че тя е основата, върху която трябва да градим нашата вяра.

Никой – дори Бог – не може да ни обещае, че никога няма да ни се налага да се справяме с разочарования и проблеми. Но важното е, че никога няма да спрем да се надяваме. Когато поддържаме позитивно отношение и се държим за надеждата, която имаме в Христос, ние ще бъдем в позицията да видим как действа Божията чудотворна сила.


Молитва

Господи, аз поставям надеждата си в Теб. Моята вяра в Теб и очакването за велики и чудесни неща, които Ти ще направиш в живота ми, е моята котва по време на изпитания.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon